Warga Emas Dengan Jalan Bongkok Cuba Meniru Micheal Jackson Dan Ketika Lagu Dimainkan Sesuatu Yang Tak Disangka Terjadi

Ada yang menganggap golongan tua tidak lagi kuat untuk melakukan sesuatu yang mereka gemari. paling tidak mereka hanya dibenarkan berjalan kaki dan duduk di rumah tanpa melakukan kerja-kerja berat.

Namun hakikatnya mereka juga mempunyai hobi atau perkara kegemaran yang mereka suka lakukan.

Walaupun telah menginjak usia tua tidak bermakna mereka tidak boleh melakukan apa-apa aktiviti yang pernah mereka lakukan ketika muda-muda dahulu. Pergerakan mereka mungkin terbatas tetapi mereka masih punya tenaga yang kuat

Seperti tiga orang lelaki tua ini, mereka sepertinya tidak mahu melepaskan peluang yang ada untuk menari di atas pentas. Sekali pandang mereka mungkin hanya kelihatan seperti orang tua biasa, namun tunggu dahulu sehingga lagu Michael Jackson dimainkan.

Mereka mula bergerak, menari mengikut irama lagu yang rancak menjadikan suasana di situ mulai meriah dengan suara penonton.

Nampaknya mereka mempunyai kekuatan tenaga seperti lelaki yang lebih muda walaupun luaran mereka hanya seperti lelaki tua biasa. Benarlah kata orang ‘otai masih berbisa’! SUMBER : TVBulan

Video Penuh

Malu lah kita jika kita yang muda tidak dapat cergas seperti warga emas di dalam video tersebut. Untuk mendapat kecerdasan seperti mereka harus lah kita jaga pemakanan dan kesihatan. Bersenam selalu agar bila kita sudah tua kita masih bertenaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *