Sebab Teruk Kena Kecam Akhirnya Mereka Menceritakan Perkara Sebenar Apa Yang Terjadi Dalam LRT

Semalam, sebuah video yang dimuat naik oleh pengacara TV terkenal tanah air, Ally Iskandar menjadi tular apabila mendapat 1.6 juta tontonan dan 3.4 ribu share di Facebook miliknya.

Rakaman video berdurasi 40 saat itu kelihatan seorang kanak-kanak lelaki memberi tempat duduk kepada wanita yang sarat hamil di dalam MRT.

Posting berkenaan mendapat pelbagai reaksi netizen, ada yang memuji sikap keprihatinan budak tersebut dan ada juga yang tertanya-tanya apa sudah jadi dengan budi pekerti orang Malaysia.

Walaupun orang di sekeliling sedar akan kehadiran wanita ituvtetapi semuanya tidak mengendahkannya, seolah-olah tiada belas ihsan.

Seorang penumpang wanita berbaju putih juga sempat memandang sekilas lalu, namun sibuk dengan bermain telefon bimbit dan tidak memberi tempat duduknya.

Setelah melihat tiada siapa yang bangun untuk menolong wanita mengandung tersebut, budak lelaki itu kemudian bangun dan memberi tempat duduk kepadanya. Tindakan ini mendapat pujian daripada netizen di komen posting tersebut. Inilah videonya:

Macam biasa, netizen akan mengecam sehabis munkin ..

BILA KECAMAN MENJADI SENJATA MERBAHAYA

CERITA SEBENAR TERBONGKAR AKHIRNYA

Tetapi ada kisah di sebalik video berkenaan. Rupa-rupanya budak lelaki dan wanita mengandung tersebut telah berpakat dalam hal ini.

Perkara ini lebih dikenali sebagai eksperimen sosial dimana mereka ingin menguji sikap keprihatinan dan kemanusiaan individu dalam hidup bermasyarakat. Cayalahhh!

Jarang sekali dilakukan di Malaysia tetapi reaksi orang lain yang tidak memberi tempat duduk itu adalah benar dan bukan lakonan semata-mata.

Pengajarannya, kita haruslah mempunyai sikap prihatin dan belas ihsan terhadap orang sekeliling terutama sekali bagi golongan tua, OKU, ibu mengandung dan mereka yang tidak sihat dari segi fizikal.

Ada orang nak bagi HADIAH kat budak sekolah tu.. kompom masuk MOTIF VIRAL

SUMBER : Oh My Media . SUMBER : Hangat Dot Com

Walaupun ini adalah lakonan tetapi ini ialah realiti tetapi ada juga komen positif yang menyatakan zaman sekarang rakyat mula berhati perut. Jika melihat seseorang seperti ibu mengandung atau warga emas sudah pasti mereka akan bangun. Ada tu bangun 2-3 orang. Jadikan video ini sebagai satu pengajaran je.. sudah2 lah tu kecam.. kesian dorang.- Buletin Netizen

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *