Penduduk Gempar Bila Tiba Tiba Langit Berlubang Dan Terbakar.

Video cahaya pelik ada di bawah artikel.

Satu kejadian aneh terjadi pada tahun 2016 dimana secara tiba tiba kelihatan seperti langit sedang terbakar dan membentukkan satu bulatan yang amat besar. Penduduk yang tinggal di California Utara rasa takut kerana kejadian ini tidak pernah berlaku. Penuh gambar dan video di media sosial tentang kejadian aneh ini. Selepas kejadian misteri itu menjadi viral para saintis memberitahu apa sebenarnya terjadi yang membuat penduduk disitu ketakutan. Subhanallah ..

KEJADIAN YANG LUAR BIASA YANG DIPANGGIL FALLSTREAK

Cahaya misteri muncul di langit California Utara dan menimbulkan tanda tanya ramai. Ramai netizen online yang bertanya tentang apa yang akan terjadi setelah kemunculan cahaya ini.

Bahkan tidak sedikit yang berspekulasi, cahaya ini muncul akibat kewujudan hidupan luar angkasa.

Cahaya di awan tersebut berbentuk seperti lubang. Dan dengan cepat tersebar di Twitter, Facebook, dan Instagram.

Kemunculan cahaya di langit Stockton tersebut, tidak mengganggu penerbangan tempatan. Ketika ini ramai yang hairan dengan apa yang terjadi di sana, bahkan fenomena aneh ini juga dikaitkan dengan petanda bakal berlakunya bencana.

Hasil Kajian Saintis – Fenomena Fallstreak

Namun, hasil kajian saintis keanehan cahaya di awan tersebut disebut sebagai lubang Fallstreak, iaitu kejadian di mana adanya kombinasi aneh dari daratan dan langit.

Fallstreak dimulakan dengan pembentukan cirrocumulus atau altocumulus yang sangat sejuk, sehingga mengumpul lebih banyak partikel di sekitarnya. Sehingga membentuk keanehan terhadap awan itu sendiri.

Bahkan, di lapisan tersebut terjadi kristal air, sehingga memantulkan cahaya yang berbeza ke bumi. Kejadian langit pelik ini boleh terjadi lama, bergantung keadaan cuaca ketika itu. Namun sampai saat ini belum ada keterangan lebih lanjut, bahkan dari pihak berkuasa tempatan. -AP

Video 3 Cahaya Pelik Berpusing-pusing Di Langit

Adakah ini pertama Kali Lihat Video Fallstreak Ni. Jom kita SHARE keajaiban kejadian alam ciptaan Allah ini.

Kredit: Khalifah Media Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *