Iqram Dinzly Kemalangan Kereta Tetapi Sebelum Itu Rumah Dia Baru Sahaja Kena Rompak ..

Lagi satu musibah melanda iqram dinzly selepas rumah dirompak

Dilaporkan kereta iqram dinzly mengalami kerosakkan selepas keretanya bertembung dengan dinding. Mengikut instagram Iqram Dinzly kejadian berlaku kerana terlalu mengantuk. Tiada kecederaan serius kecuali kereta beliau yang dipandu iaitu Honda CRV mengalami kerosakkan di bahagian hadapan.

“H E N T A K !

Apabila diri terlalu penat & mengantuk maka terhentaklah di tembok dan isteri aku cedera terluka sebegini .
Satu persatu #latihantubi yang diberi dan semakin hari semakin ku sadari … sekiranya jadi maka jadilah ia , dan usah pertikaikan lagi kerna semua ini adalah suratan takdir #Illahi . Yang perlu kita amati , apa yang kita telah berbakti ? Bagaimana hidup hendak diberkati ? Jawapannya #sabar , #tenang dan #tawakallahualaik , baru camgini ūüĎć. #honda #crv”

Peringatan dari netizen

Ini komen komen dari netizen di Instagram Iqram Dinzly

is_raphaelALLAH – hanya bagi ujian pada hamba2nya yg kuat dan tabah sahaja. InsyALLAH satu nikmat dia tarik pada kita, mungkin 10 atau lebih dia bg pada kita balik…. Just imagine dlm mggu nie 2 kali ko trima musibah mana tahu ALLAH nak bg rezeki bertimpa-timpa kat ko… WAH…ha ha ha….wei iqram drive carefully lah bro,tidur kne cukup bro,tidur tu kan ke tangga kejayaan ūüėČ ”

suhaimibroadcast – Bertabahlah bro…ini bukan ujian sebenarnye…tapi latihan untuk menguji kesabaran ke tahap lebih extreme…allah maha mengetahui bro..”

Semoga ini menjadi petunjuk kepada Iqram Dinzly dan boleh la muhasabah diri. Semoga Iqram Dinzly tabah menghadapi ujian dari Allah SWT dengan sabar. Moga dipermudahkan – Gedebak Viral

Credit: Bawaabata.merebucks

SEBELUM KEMALANGAN RUMAH IQRAM DINZLY DIPECAH MASUK

Rumah Iqram Dinzly Dirompak, Jam Tangan RM10k Dilarikan

Beberapa bulan kebelakangan ini isu kontroversi melibatkan Iqram Dinzly banyak dilaporkan oleh media tempatan. Banyak tindakan yang dilakukan oleh Iqram seolah-olah menjadi perhatian bukan sahaja netizen malah media tempatan.

Terbaru, Iqram memuatnaik satu status melalui akaun baru instagramnya untuk berkongsi tentang rompakan yang berlaku dikediamannya bertempat di Damansara.

‚ÄėKopak, jam tangan 10k selamat dirompak‚Äô

Menerusi perkongsian tersebut, iqram menyatakan rumahnya telah dirompak kelmarin dan dia telah kehilangan seutas jam tangan Claudia Patriks bernilai RM10k, dua utas jam tangan lain berjenama Gshock dan Guess serta Iphone6 dan laptop peninggalan arwah bapanya.

“#Alkesahnya¬†cerita kelmarin di¬†#talaqqiiq#guaana¬†#damansara¬†dikopak dan jam¬†#claudiapatricks¬†bernilai RM10k , jam¬†#gshock¬†#guess¬†serta¬†#iphone6¬†dan labtop arwah papa hamba telah selamat dirompak :¬†
Walau apa pun , tak perlu berontak . Hanya syukori ujian dan dugaan Allah dengan serentak kita¬†#sabar¬†lagi gempak ” – Iqram Dinzly

‚Äėwalau apa pun tak perlu berontak‚Äô

Namun begitu, Iqram bersyukur dan menganggap itu hanyalah ujian dan dugaan dari Allah buat dirinya. Apa-apa pun admin harap yang terbaik buat Iqram pada masa depan.

Rata-rata pengikut Iqram juga mendoakan supaya perompak tersebut mendapat balasan setimpal. Tapi ada juga pengikut laman Instagram tersebut meminta Iqram bersabar dan percaya dengan rezeki dari Allah.

‚ÄėThey will get their punishment‚Äô

Credit: Bawaabata.merebucks via Ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *