Guna 2 Bahan Ini Untuk Hilangkan Jerawat Batu Di Muka Anda .. Petua Ini Mendapat 5k Share!

Muka berjerawat memang buat kita hilang keyakinan nak keluar rumah apatah lagi jika ianya jerawat yang besar atau jerawat batu. Aduh, sakitnya !

Macam-macam tips dah banyak di internet dan jadi viral. Macam-macam produk juga dah digunakan namun masih belum berkesan. Tapi seorang wanita Azma Omar berkongsi caranya menghilangkan jerawat dari zaman sekolah dapat lebih daripada 4000+ share di Facebook.

INI PERKONGSIAN-NYA

“Haaaiiiii uuooolllssss… Hari ni rajin sikit mo cerita ubat jerawat. Sebulan yg lalu tetiba kulit muka saya breakout,jerawat tidak di undang menyerang.. So panik melanda hahahahaha..

Saya pergi klinik pakar kulit habis rm1000. Tapi jerawat bukan makin surut tapi makin meriah keluar
Tiba2 teringat zaman sekolah dulu,zaman budak asrama time tu muka penuh jerawat batu,ini la yang saya pakai yang buat kulit saya flawless. Ndak percaya boleh tanya geng asrama dulu

Pertama pi farmasi cari eskinol lemon,lemon sahaja yg lain ndak boleh…pastu tnya kakak cantik yang jaga farmasi tu minta ubat antibiotik/ubat jerawat hehehe. Sampai rumah buka kapsul ubat tu masuk kan dalam botol eskinol dan goncang…saya masukkan 5 biji supaya lagi berkesan konon lah hahahahaa…pernah sampai 10 biji lagi zaman dulu la.

Kemudian pi duduk depan kipas sambil nyanyi lagu ziana zain ambil kapas tonyoh muka sampai kapas tu bersih,selagi berdaki gosok la sampai putih hhahahahaaa… Lagi best di mana ada jerawat tu ambil kapas tuang eskinol tekap di jerawat sampai kering, 😬😬😬 tapi kena tahan pedis beb kahkahkah! Insya Allah satu malam jerawat kering. Seminggu semua mati. Sebulan kulit licin. Siapa pernah pakai 🙋🙋🙋🙋 kita geng”

 

PERINGATAN ! Ini adalah sekadar perkongsian tips. Mencuba tips ini adalah di atas risiko sendiri.

Sumber: Azma Omar via ERA DOT FM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *