Dulu Punya Dia Kondem Sapa Cetak Rompak Sekali Dia Sendiri Buat. Netizen Mula Menyerang Vivy Yusof Duck Scarf. Part Last Tu Memang Epik

Sebelum ini, penyanyi Ara Johari mengakui kesilapan apabila merakam dan memuat naik sedutan pendek filem Avengers: Infinity War di lnstaStory miliknya setelah mendapat kecaman teruk netizen.

Terbaru, usahawan, personaliti TV dan ikon fesyen popular Vivy Yusof turut menerima kritikan apabila bertindak melakukan perkara sama menerusi InstaStory miliknya.

Pendedahan tersebut dibuat oleh seorang pengguna Twitter, Aysha Ridzuan dengan berkongsi beberapa screenshot pengasas Fashion Valet itu daripada sedutan filem Crazy Rich Asian yang turut menampilkan pelakon Malaysia, Henry Golding.

Tambah Aysha, beberapa sedutan tersebut bukanlah gambar sebaliknya rakaman video untuk tontonan umum. Memang spoilers lah!

Posting berkenaan telah mendapat pelbagai reaksi warga Twitter yang rata-rata mengakui perbuatan Vivy itu adalah salah dan tidak menghormati hasil kerja seni orang lain.

Ada sebab la tu dia buat kontroversi…

Tuduh orang ciplak, dia sendiri yang…

Nak bagitau dia orang pertama tengok filem tu…

Ni kira cetak rompak jugak kan?


Melanggar etika dalam pawagam…

Lilit shawl ketat sangat ni…


Sumber : Aysha Ridzuan

SUMBER : OMM

Lepas ini mohon berhati hati bila keluar kenyataan, jangan mudah menghentam orang sebab kadang kadang apa yang kita kritik kita sendiri buat. Umpama mengajar ketam berjalan tetapi sendiri jalan senget. Zaman sekarang dah maju apa jua yang anda buat pasti netizen akan ingat. Jadi hati hati lah bila buat kenyataan negatif.

Apa pun tahniah vivy kerana sudah mengandung. Jadi kena lah jaga mulut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *